diumenge, 16 de març de 2014

EL DOLÇ VELLUT VERMELL

Des que vaig començar a assaborir aquests deliciosos pastissets de tassa (altrament dit cupcakes) a una bakery mig amagada dins els carrers de Brighton, m'ha encisat el deliciós cupcake vermell.

Busquis a on busquis, sempre t'apareix el meravellos VELLUT VERMELL, que ja tan sols el seu nom sona dolç...RED VELVET....m'encanta!!

Portava molt temps mirant aquestes receptes, pot ser podria fer un pastís, o m'inclino cap a les magdalenes... Però al final m'hi he llençat, optant per les cupcakes que així es converteixen en deliciosos pastissos individuals!!




Per buscar la recepta he anat a font segura: OBJETIVO: CUPCAKE PERFECTO de l'Alma Obregon, a qui admiro completament tant pels seus coneixements, com el seu tarannà com, sobretot, la capacitat de córrer la mà de quilòmetres que arriba a córrer...

Aquí teniu la recepta!

RED VELVET CUPCAKES
Per les magdalenes
60 ml oli oliva suau
160g sucre blanc
1 ou (talla M)
1 cullerada rasa de cacau sense sucre
1 1/2 culleradeta de colorant en pasta vermell (MAI líquid!!!)
1 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
125ml llet semi
1 culleradeta suc de llimona
150g farina
1/2 culleradeta bicarbonat
1 culleradeta vinagre blanc

Passos a seguir
Posem la llet en un vas i hi afegim el suc de llimona. Ho deixem reposar entre 5 i 10 minuts, sense remenar, fins que es "talli" una mica.
En un bol batem el sucre amb l'oli fins que s'integrin.
Sense deixar de batre, afegim l'ou i l'extracte de vainilla.
En un altre bol, tamisem la farina amb el cacau.
Batent a velocitat baixa, anem afegint la farina (amb el cacau) alternant-ho amb la llet.
En un vas barrejarem el vinagre amb el bicarbonat i quan faci bombolles, l'afegirem al preparat anterior.
Quan la massa sigui homogènia, afegirem el colorant per tal de veure el color que va adquirint.
Posem la massa en un mànega pastissera però compte que és força líquida.
Omplirem les càpsules, que haurem col·locat en el motlle (recordeu que si no poseu les càpsules en els motlles s'obriran i quedaran deformades!!), aproximadament uns 2/3 però feu el que podeu!
Les enfornarem durant uns 20 minuts a 180 graus. No obriu el forn fins que hagin passat, com a mínim, uns 18 minuts perquè poden baixar de cop!! Passat aquest temps comproveu amb un escuradents si ja estan llestes.
Quan les traiem del forn, les deixarem refredar sobre una reixa.
Per decorar-les farem una crema de formatge.

Per la crema de formatge
120g mantega sense sal
300g sucre glas (icing sugar) (Pot ser que us resulti molt dolç, sempre en podeu posar una mica menys)
125g formatge cremós fred (NO light!!)
1 cullerada llet semi

Passos a seguir
Tamisem el sucre i el batem a velocitat màxima amb la mantega i la llet fins que s'integrin (paciència, al final acaba sortint!!).
Afegim el formatge fred, primer a velocitat baixa i anem augmentant fins que quedi una crema homogènia i cremosa. 

Decoració
Jo vaig utilitzar la boquilla 1M (estrellat) i la 1A (rodona tipus "caca de l'Arale") però això està al gust del consumidor.
Amb pasta de goma per flors vaig fer unes roses i unes floretes, però també es pot decorar simplement amb sucres de colors o qualsevol cosa que us agradi i creieu que quedarà bé.

Espero que les proveu perquè són molt bones i senzilles de fer, de debò!!!

Mmmmm...ja torno a fer salivera!! ;)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!