dissabte, 10 de maig del 2014

Avui una cosa ben dolça, CUPCAKES DE XOCOLATA AMB CREMA DE MADUIXA

Ja torno a ser aquí!!!!

Vaig pensant amb el pastís de creps tot el dia, però com que no ho acabo de veure clar i no acabo de trobar el moment...mentrestant continuo amb la meva afició pels mini pastissets!!!!

Fa temps que volia repetir un cupcake que vaig fer en el meu primer i últim curset de cupcakes, a més, he fet la crema de merenga suís que la tenia atravessada i, finalment, puc dir: HO HE ACONSEGUIT!!!!!!!!!




Així doncs, aquí teniu la recepta del dia: 


CUPCAKES DE XOCOLATA AMB CREMA DE MERENGA SUÍS DE MADUIXA (9-10 cupcakes)
Recepta basada en el llibre Cupcakes a diario de Ivana Muntán
Per la massa:
100g mantega sense sal a temperatura ambient
100g sucre blanc
2 ous
75g farina
25g cacao en pols sense sucre
1 cullareta llevat en pols
1/4 cullereta de vainilla en pasta

Passos a seguir:
Precalentem el forn a 180º i preparem el motlle de les cupcakes amb les càpsules.
Tamisem la farina amb el cacao en pols i el llevat. Reservem.
Batem la mantega amb el sucre fins que s'integrin. Després anirem afegint els ous d'un en un, esperant a que s'integri el primer per posar-hi el segon.
Afegim els ingredients secs a poc a poc, a velocitat lenta, fins que aconseguim una barreja homogènia.
Afegim la vainilla i barregem una miqueta més.
Omplirem les càpsules fins a 2/3 més o menys i cap al forn.
Enfornarem durant uns 20 minutets, recordeu que la millor manera de saber si estan al punt, és clavar un escuradents i mirar si surt sec.

NOTA: jo al final he caigut en la temptació i m'he comprat una maneta de gelats per posar la massa, i haig de reconèixer que va molt bé. A partir d'aquí...para gustos los colores!!  :-P

Per la crema (Crema de mantega de merenga suís):
6g albúmia en pols*
60ml aigua
80g sucre
220g mantega sense sal (com pomada)
1 cullerada (o més) de maduixa en pasta

*jo utilitzo albúmia en pols, que ve a ser el mateix que les clares d'ou pasteuritzades que venen als súpers, però com que sempre se m'acabaven caducant i només n'utilitzava la meitat, he acabat optant per aquesta opció.

Passos a seguir:
Posarem l'albúmia en l'aigua, la barrejarem una mica i ho deixarem reposar durant uns 20 minuts, fins que desapareixin els grumolls.
En un bol, al bany maria, hi posem l'albúmia i el sucre i l'anem remenant tranquil·lament fins que es desfaci.
Després posarem la barreja en un bol i ho muntem amb la batedora fins a aconseguir el merenga. Per saber el punt, podeu fer la prova del BEC: aixecar les barnilles i si se us aguanta en forma de bec, ho heu aconseguit!
Efecte BEC: si aguanta amb aquesta forma, el merenga està al punt!
A continuació, anirem afegint la mantega (tallada en quadradets) a poc a poc i anirem batent a velocitat mitja. Arribarà un moment que semblarà que s'hagi tallat, però no patiu, seguiu afegint la mantega i insistiu. Al final acabarà sent una crema fina, fina.
Per últim, afegim la pasta de maduixa. Aneu provant, i quan tingui el gust que us agradi, pareu.
Si, sembla que es talli, però no patiu que al final queda ben lligada.
Decoració:

Aquesta vegada no m'hi he trencat massa el cap, com que la crema amb la pasta de maduixa ja queda rosadeta, he utilitzat la boquilla 1M de Wilton i he fet forma de rosa. Algunes he començat des de dins cap a fora, i altres al revés.


P.D: Les càpsules, que són una monada, va ser un detall que anava inclòs en la comanda última que vaig fer a la botiga online de Cupcakes a diario. Em van encantar!!!

5 comentaris:

  1. Molt bona recepta! Amb moltes ganes de provarho! On puc trobar l'albumina amb pols?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aina,
      l'albumia la pots trobar a la majoria de botigues online, si cliques al damunt us he enllaçat amb la pàgina de CUPCAKES A DIARIO que és on la vaig comprar jo.
      És una bona alternativa que es pot guardar durant temps a l'armari de casa!

      Elimina
  2. Hola, Teresa. Soc la Meritxell Pagès de cal Montaner de Sant Julià. Una pregunta, si en comptes de posar albúmina en pols poso clares pasteuritzades quina es la relació de pes, es a dir quanta quantitat li posaves de clares pasteuritzades?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Meritxell!! Quina il·lusió veure el teu missatge!
      Respecte al que em demanes, buscant buscant, he trobat que l'equivalència seria de 4g d'albúmia, una clara d'ou; per tant, els 6 grams equivaldrien a 1 clara i mitja.
      Jo quan he comprat clares d'ou pasteuritzades, al lateral de l'ampolla surten unes ratlles que marquen fins a on és una clara, llavors seria quedar-te entre ratlla i ratlla.
      Espero haver-te ajudat!!

      Elimina
  3. Hola, Teresa, he vist que tens el processador d'aliments de bosch, la meva pregunta és que si et funciona bé i no has tingut cap problema amb la màquina. gràcies.

    ResponElimina

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!