dijous, 22 de maig de 2014

El meu primer gran repte dolç: PASTÍS DE CREPS!!

Si, si, si!!!!! Per fi!!!

Portava molt temps donant voltes a aquest repte, tenia pors i dubtes però què carai, les coses s'han de provar no? I si, per fi m'he tirat de cap a la piscina i he fet el meu primer pastís de crepes!!!!!!

Tot va começar pel concurs del blog MEGASILVITA, el RETO DREAM TEAM DULCE. El cuquet va començar a treballar i vaig voler provar-ho. 
Tenia dues opcions:
1) Agafar la seva recepta i copiar-la.
2) Agafar la seva recepta i fer-la meva, és a dir, canviant tots els ingredients.

Conscient de les meves limitacions, vaig agafar la seva recepta i simplement he canviat una cosa: la pera per la poma (preferencies personals...). Això si, m'he compintxat amb un fotògraf genial que tinc la sort de tenir a la família (gràcies Jordi!!!!!) per poder aconseguir algun puntet, ni que fos per la foto!!

Així que ara us espera una entrada llaaaaaarga, llaaaaarga, però si més no, sempre us quedarà mirar les fotos!! ;-)






PASTÍS DE CREPS AMB COMPOTA DE POMA, MASCARPONE I CARAMEL

Anirem pas a pas...

PER LES CREPS:
500g farina
100ml llet sencera
Aquí teniu la pila de crepes
que vaig anar fent...
2 cullerades oli d'oliva
2 pessics de sucre
2 pessics de sal
1 cullerada de sucre avainillat

Passos a seguir:
Posar tots els ingredients dins d'un bol.
Batre fins que es barregi tot i quedi una massa líquida sense grumolls.
En una paella que no s'enganxi, hi passem un tovalló untat en oli i hi tirem una cullerada (estil cullerot) de massa de crepe. 
Hem d'intentar que la crep s'expandeixi per tota la paella.
Quan creiem que ja comença a estar torradeta, la girarem i tornarem a esperar un minut o dos.
La treiem i afegim una nova cullerada i anar fent...
Jo he fet unes 25 crepes amb aquesta quantitat de massa, pe`ro tot dependrà de lam ida de les crepes.
Anar reservant les crepes en un plat.

PER LA COMPOTA DE POMA:
Aquesta vegada he utilitzat la genial, increible, espectacular...thermomix! Aquesta meravellosa màquina que m'ha descobert un mon nou (tot i que no em serveixi per fer ni cremes de mantega ni merengues suissos, per molt que la intranet estigui farcida de receptes...).
Tot i així, conscient que no us comprareu una thermomix per fer una compota, també diré que està ple de receptes de compotes a l'estil tradicional; es fan a foc lent, deixant fer les pomes i afegint-hi el sucre i la canyella després.

Ingredients:
1kg pomes Granny Smith (les verdes i amb un punt àcides)
120g sucre blanc
1 raig suc de llimona
1 cullerada canyella

Passos a seguir (THERMOMIX):
Recordeu que al refredar-se la
compota es torna més densa.
Pela les pomes, treu-ne el cor i talla-les a làmines gruixudes.
Posa-les dins el pot de la thermomix juntament amb el sucre, el raig de suc de llimona i la canyella.
Programar 20 minuts i a 100º de temperatura.
Quant piti, tornar a programar 10 minuts a temperatura varoma. A la meitat de temps, quan hagin passat uns 5 minuts, serà millor obrir-ho i remenar-ho una mica, per assegurar-nos que no s'enganxa al fons.
Quan torni a pitar, comprovar el gust, i si ja és del vostre agrat...posar-ho dins d'un pot i reservar.

PER LA CREMA MASCARPONE:
Ingredients:
165g mascarpone en crema
2 culerades sucre glas

Passos a seguir:
Barregem els ingredients amb una cullera fins que quedi tot integrat.
Provem si ens agrada de sucre o creiem que en falta.
PEL CARAMEL SALAT:
Ingredients:
66g sucre blanc
100ml nata líquida (la de cuinar)
20g mantega

Passos a seguir:
En una cassola, posem el sucre a foc moderat fins que es vagi fonent. Ha de quedar d'un color àmbar.
NOTA: Tingueu paciència, no és un procés ràpid. Jo potser vaig trigar uns 25 minuts a que es fongués.
Afegir la resta d'ingredients de cop.
Al tirar els altres ingredients, el sucre es solidifica i es torna molt dur. Paciència un altre cop. A base de minuts el sucre es torna a fondre i es va barrejant amb la resta d'ingredients.
Al final es transforma en una massa bastant densa i marronosa.
Si ho feu el dia abans, com jo, quan hagiu de utilitzar el carmel us recomano que el calenteu de nou, perquè agafi una textura més suau.

MUNTATGE DEL PASTÍS:
Es tracta d'anar untant com si fossin llesques de pa bimbo amb nocilla o mantega.
Una crep, capa fineta de compota de poma, una altra crep, capa fineta de mascarpone, una altra crep, capa fineta de caramel, una altra crep,... i anar fent!!!


Al final, l'he acabat!!!! I estic súper contenta d'haver-ho provat i aconseguit.
Guanyi o no guanyi el concurs...un altre repte aconseguit!!!!!!
Que guai....ara a pel pròxim!!!



7 comentaris:

  1. Quina bona pinta Teresa, i una molt bona idea per fer!! Sort en el concurs i a pel pròxim repte ;-)

    ResponElimina
  2. Ei merci!!!
    a part de passar-me una bona estona fent crepes, queden molt xules!!
    1abraçada!!

    ResponElimina
  3. Hola! te he conocido a través del Reto dulce de Megasilvita, me gusta mucho la foto! he intentado seguirte pero no veo los gadget? Te dejo mis enlaces por si te apetece visitarme. besos
    http://unpedacitodecielocr.blogspot.com.es/
    www.facebook.com/unpedacitodecielocr

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!! Que ilusión que te guste!!

      Ya he visitado tu blog y me encantan tus recetas...blogs como el tuyo van muy bien para seguir aprendiendo y ver recetas nuevas!!

      He intentado poner el boton de "seguir" pero voy investigando porque soy nueva en esto.

      A ver que tal el siguiente reto!!!
      1 abrazo!!

      Elimina
    2. Pues avisame cuando lo tengas para poder seguirte!

      Elimina
    3. De momento he aconseguido poder poner el mail para recibir notificaciones cuando escriba los post...pasito a pasito...jajaja.

      Elimina
  4. Jajajaaja....muy bien, pasito a pasito. Bss

    ResponElimina

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!