divendres, 25 de desembre del 2015

CARROT CAKE...o el que seria pa de pessic de pastanaga!!! (Reto Alfabeto Dulce)

Hi ha alguns aliments que surten a moooooltes receptes que et vas trobant i que a mi, personalment, em costa imaginar el gust dins les postres: la pastanaga, la carbassa, el carbassó, la remolatxa,...

Però com sempre, el Reto Alfabeto Dulce del blog Cook the Cake t'obliga a descobrir nous gustos utilizant ingredients que no t'atreviries a utilitzar. El repte perfecte!!

Així doncs, aquest mes ha toca la PASTANAGA, i vinga a buscar receptes amb pastanaga...i al final vaig escollir una opció de pastís fàcil, lleugera i esponjosa: POUND CAKE DE PASTANAGA I NOUS del segon llibre de la bloguera Bea "Delicias para compartir". Us animeu?

Hay algunos alimentos que salen en toooooodas las recetas que te vas encontrando y que a mi, personalmente, me cuesta imaginar su gusto dentro los postres: la zanahoria, la calabaza, el calabacín, la remolacha,...

Pero como siempre, el Reto Alfabeto Dulce del blog Cook the Cake te obliga a descubrir nuevos gustos utilizando ingredientes no te atreverías a utilitzar. Es el reto perfecto!!

Así pues, este mes ha tocado la ZANAHORIA, y venga a buscar recetas con zanahoria...y al final escogí una opción de pastel fácil, ligera y esponjosa: POUND CAKE DE ZANAHORIA Y NUECES del segundo libro de la bloguera Bea, "Delícias para compartir". Os animáis?




POUND CAKE DE PASTANAGA I NOUS
(recepta de Bea Roque)

Ingredients:
125g mantega a temperatura ambient / mantequilla a temperatura ambiente
100g sucre morè clar / azúcar moreno claro (light brown sugar)
2 ous / huevos
175g farina / harina
1 cullereta llevat en pols / cucharadita levadura en polvo
1/2 cullereta bicarbonat sòdic / cucharadita bicarbonato sódico
1/2 cullereta sal / cucharadita sal
1/2 cullereta canyella / cucharadita canela
1/4 cullereta gingebre / cucharadita jenjibre
125g pastanaga crua i ratllada / zanahoria cruda y rallada
(jo vaig fer uns 160g de pastanaga amb pela / Yo hice unos 160g de zanahoria con piel)
55g nous / nueces
(guarda 4 nous senceres per decorar / guarda 4 enteras para decorar)

Passos a seguir:
1  Escalfem el forn a 175 graus. Engrassem i preparem un motlle rectangular d'uns 21 cm.
2  Tamisem junts la farina, el bicarbonat, el llevat, la canyella, el gingebre i la sal.
3  Batim la mantega i el sucre fins que la mescla sigui fina i esponjosa i que el sucre quedi dissolt.
4  Afegim els ous, un a un, batent-los lleugerament abans. Esperarem a que l'ou s'hagi integrat abans d'afegir el següent.
5  Afegim la farina tamisada en dues vegades.
6  Amb una espàtula, afegim la pastanaga i les nous trossejades.
7  Aboquem la massa dins el motlle i allisem la superficie. Col·loquem les 4 nous senceres que hem reservat com a decoració.
8  Enfornem durant 40-50 minuts, fins que al clavar un escuradents surti sec.
9  Al treure'l del forn, el deixem reposar uns 10 minuts al motlle. Després desmotllem i deixem refredar sobre una reixa.
1  Precalentamos el horno a 175 grados. engrasamos un molde rectangular de unos 21 cm.
2  Tamizamos juntos la harina, el bicarbonato, la levadura, la canela, el jenjibre y la sal.
3  Batimos la mantequilla con el azúcar hasta que la mezcla sea fina y esponjosa y que el azúcar se haya disuelto.
4  Añadimos los huevos uno a uno, batidos ligeramente antes. Esperamos que el huevo este completamente integrado antes de añadir el siguiente.
5  Añadimos la harina en dos veces.
6  Con una espátula, añadimos la zanahoria y las nueces trozeadas.
7  Vertimos la mezcla en el molde y alisamos la superficie. Colocamos las 4 nueces enteras que hemos reservado como decoración.
8  Horneamos durante 40-50 minutos, hasta que al clavar el palillo salga limpio.
9  Al sacarlo del horno, lo dejamos reposar unos 10 minutos en el molde. Luego desmoldamos y dejamos enfriar encima de una rejilla.



REFLEXIONS:
M'ha sorprès moltíssim tant la textura com el gust d'aquest pa de pessic perquè és esponjós i suau, és dolç però sense passar-se i és ideal per un berenar o un esmorzar. Genial!!
De fet, el vaig portar a l'escola i va ser un èxit, al saber que era de pastanga tenien curiositat i els va encantar!
De debò, proveu-lo perquè és ràpid de fer i simple, i a més a més, boníssim. Si us animeu ja m'explicareu!!!

Me ha sorprendido muchísimo tanto la textura como el sabor de este pastel porque es esponjoso y suave, es dulce pero sin pasarse y es ideal para merendar o desayunar. Genial!!
De hecho, lo llevé a la escuela y fue un éxito. al saber que era de zanahoria tuvieron curiosidad y les encantó!!
En serio, probadlo porque es rápido, fácil y simple y, además, buenísimo. Si os animáis ya me contaréis!!

BON PROFIT!!





4 comentaris:

  1. Desde luego que tendremos buen provecho...
    Me cortas un trocito para el desayuno? :)
    Besotes y muy felices fiestas!!
    Ana
    http://www.cookthecake.com

    ResponElimina
  2. Que delicia de carrot cake!!delicioso y perfecto para untar con el cafelito que me voy a tomar en un rato ijij
    besotes!

    ResponElimina
  3. Que maravilla... es amor por este bizcocho... mmm!!!!

    ResponElimina

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!