dijous, 25 de febrer de 2016

PASTÍS DE COOKIES I XOCOLATA pel primer aniversari de la baby!! (Reto Alfabeto Dulce)

L'entrada d'avui és una entrada moooolt especial per mi perquè és la recepta del pastís del primer aniversari de la meva nena!!!! Aixxx....que se'm fa gran...i que guapa que és!! (val, d'acord, amor de mare, però què hi puc fer!!) Volia que fos un pastís bonic, bo, especial,...i que també el pugués fer jo!!

La entrada de hoy és una entrada muuuuy especial para mi porque es la receta del pastel del primer aniversario de mi niña!!! Aixxx...que como crece....y que guapa es!! (vale, de acuerdo, amor de madre, pero que pued hacer!!). Quería que fuera un pastel bonito, bueno, especial,...y además que también lo puediera hacer yo!!!


Va ser un pastis molt pensat, més que res perquè em passaven mil opcions pel cap, però com que ara mateix no visc ben bé a casa estic una mica limitada, per tant, anava triant i destriant entre els desitjos i les meves possibilitats....

Fue un pastel muy pensado, más que nada porque pasaban mil opciones por mi cabeza pero, como que ahora no vivo en mi casa estoy un poco limitada, por lo tanto, iba eligiendo entre lo que quería hacer y mis posibilidades....

Al final vaig optar per una aposta força segura: PASTÍS DE COOKIE AMB GANACHE DE XOCOLATA
Sona bé eh??? Doncs també tenia bon gust!!!

Al final opté por una apuesta bastante segura: PASTEL DE COOKIE CON GANACHE DE CHOCOLATE!
Suena bien eh?? Pues también tenía buen gusto!!!

I a més a més, puc participar a l'emocionant Reto Alfabeto Dulce del blog de l'Ana de Cook the cake que aquest mes han triat la xocolata!!! UUooooo quantes coses a fer.....

I además, puedo participar en el emocionante Reto Alfabeto Dulce del blog de Ana de Cook the cake que este mes han escogido el chocolate!!! Uooooo cuantas coses que hacer....

Així doncs, mans a la massa i a enfornar, que el pastís especial de la meva baby s'ha de fer!!!

Así pues, manos a la masa y a hornear, que el pastel especial de mi baby se tiene que hacer!!

PASTÍS DE COOKIE AMB GANACHE DE XOCOLATA
Recepta del llibre "Objetivo: Tarta Perfecta" d'Alma Obregon
(He utilitzat 2 motlles de 18cm)
Ingredients per la massa:
200g mantega a tempratura ambient / mantequilla temperatura ambiente
200g sucre moreno / azúcar moreno
(jo he utilitzat brown light sugar / yo he utilizado brown light sugar)
200g farina / harina
2 culleretes llevat / cucharaditas levadura
4 ous / huevos
1 cullereta vainilla (pasta o extracte) / cucharadita vainilla (pasta o extracto)
Xips de xocolata / chips de chocolate

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180º i preparem els motlles amb esprai desmotllant o mantega.
  2. Barregem la mantega amb el sucre fins a crear una massa esponjosa.
  3. Afegim els ous, una a un. La massa tindrà una aparença molt líquida però seguiu sense por.
  4. Afegim la farina i el llevat que haurem tamizat abans, a poc a poc.
  5. Baixem la velocitat i afegim la vainilla i els xips de xocolata. 
  6. Acabem de remenar per integrar-ho tot i ho repartim entre els dos motlles de manera igualada.
  7. Enfornem uns 25 minuts o fins que al clavar l'escuradents surti net.
  8. Deixem refredar uns minuts al motlle i llavors els desmotllem i els posem sobre una reixa.


  1. Precalentamos el horno a 180º y preparamos los moldes con esprai desmoldante o mantequilla.
  2. Mezclamos la mantequilla y el azúcar moreno hasta conseguir una massa esponjosa.
  3. Añadimos los huevos, uno a uno. La masa tendrá una apariencia muy líquida pero seguid sin miedo.
  4. Añadimos la harina y la levadura que ya habremos tamizado anteriormente, poco a poco.
  5. Bajamos la velocidad y añadimos la vainilla y los chips de chocolate.
  6. Terminamos de mezclar hasta que la masa sea homogénea y repartimos equitativamente entre los dos moldes.
  7. Horneamos unos 25 minutos o hasta que al clavar el palillo este salga limpio.
  8. Dejamos templar la masa en los moldes unos minutos y luego los desmoldamos y las dejamos enfriar en una rejilla.


Ingredients per la crema:
200g sucre moreno / azúcar moreno
125ml llet / leche
90g farina / harina
125g mantega a temperatura ambient / mantequilla a temperatura ambiente
2 cullerades xips de xocolata / cucharadas chip de chocolate
1 culleradeta vainilla (pasta o extracte) / cucharadita vainilla (pasta o extracto)

Passos a seguir:

  1. Calentem la llet a foc mig en un cassó amb el sucre, remenant fins que es fongui.
  2. Passem la llet en un bol i afegim la farina, remenant enèrgicament, fins que no quedin grumolls.
  3. Afegim la mantega i batim de nou.
  4. Afegim la vainilla i els xips.
  5. Deixem reposar una estona la crema a la nevera perquè agafi consistència.(NOTA: jo la deixaria d'un dia per l'altre perquè queda molt líquida)


  1. Calentamos la leche a medio fuego en un caso con el azúcar, removiendo hasta que se disuelga.
  2. Pasamos la leche en un bol y añadimos la harina, batimos hasta que no queden grumos.
  3. Añadimos la mantequilla y seguimos batiendo.
  4. Añadimos la vainilla y los chips de chocolate.
  5. Dejamos reposar en la nevera para que la crema coja consisténcia.
 (NOTA: yo la dejaría de un día para otro porque queda muy líquida)

Ingredients pel ganache:
200ml xocolata negre per fondre / chocolate negro para fundir
200ml nata per muntar / nata para montar

Passos a seguir:
Posem la nata al foc en una cassola fins que arribi a trencar el bull i retirem del foc. Afegim la xocolata trossejada i remenem fins a fondre-la.
Reservem.
Ponemos la nata en el fuego hasta que empieze a herbir y la retiramos del fuego. Añadimos el chocolate troceado y removemos hasta fundirla.
Reservamos.

MUNTATGE:
  1. Igualem les dues masses..
  2. Col·loquem una de les masses sobre un plat i, amb l'ajuda d'una mànega, posem la crema de cookie per sobre (COMPTE: la massa és molt líquida i tendeix a caure). 
  3. Col·loquem l'altra massa al damunt i ho deixem reposar una estona a la nevera perquè la crema del mig agafi una mica de consistència.
  4. Treiem les dues masses de la nevera i comencem a cobrir amb el ganache.
  5. Fem una primera capa, tirant la crema per sobre del pastís i acompanyant-la cap als costats amb l'espàtula. Procurem cobrir els costats lleugerament, com si embrutessim tot el voltant, i ho tornem a deixar reposar a la nevera mitja horeta.
  6. Quan tornem a recuperar el pastis, tornem a fer una capa de xocolata per tal que vagi adquirint una textura llisa pels voltants.
  7. Si cal, tornem a repetir el pas deixant reposar-lo a la nevera.
  8. Per acabar, he decorat el pastís amb unes boletes de colors pels voltants i una garlanda de banderetes amb el nom de la Maria fet a casa!!
  1. Igualamos las dos masas.
  2. Colocamos una de las masas sobre un plato y, con la ayuda de una manga, ponemos la crema de cookie por encima (ATENCIÓN: la masa es muy líquida y tiende a derramarse).
  3. Colocamos la otra masa encima y lo dejamos reposar un rato en la nevera para que la crema del medio coja consistencia.
  4. Sacamos las masas de la nevera y empezamos a cubrir con el ganache de chocolate.
  5. Hacemos una primera capa, vertemos el ganache encima del pastel y acompañamos la crema con la espátula hacia los lados. Procuramos cubrir los laterales ligeramente, como si ensuciáramos todo el alrededor. Volvemos a dejar reposar en la nevera una media horita más.
  6. Cuando volvemos a recuperar el pastel, volvemos a hacer una capa de chocolate para que vaya adquiriendo una textura más lisa por los laterales.
  7. Si hace falta, volvemos a repetir el paso dejando reposar en la nevera.
  8. Para finalizar, he decorado el pastel con una bolitas de colores y una garlanda de banderitas con el nombre de María hecho en casa!!

REFLEXIONS:
Crec que la pega més gran d'aquest pastís és que la crema de cookies és molt líquida, potser es milloraria deixant-la reposar a la nevera o, fins i tot, al congelador, des del dia abans. S'haurà de repetir el pastís per provar-ho!! :)
La capa de xocolata queda gruixuda i forta de gust, i si ets un amant de la xocolata t'encantarà!! A més, el gust avainillat de l'interior ho suavitza tot plegat. 
Creo que el problema más grande de este pastel es la crema de cookies que es muy líquida, quizá mejoraría poniéndola en la nevera o en el congelador desde el día anterior. Tendré que repetir el pastel para probarlo!! :)
La capa de chocolate queda gruesa y fuerte de gusto, si eres un amante del chocolate te encantará!! Además, el gusto de vainilla del interior lo suaviza todo.

Espero que us agradi i que la proveu!! Ah, i si la proveu, que m'ho feu saber!!
Espero que os guste y que lo probáis!! Ah, y si li probáis, me lo contáis!!

Ja veieu que la Maria es va posar les botes!! =)
Ya veis que María se puso las botas!! =)



BON PROFIT!!

12 comentaris:

  1. Qué rica la bebé!!! Felicidades :)
    Una tarta riquísima
    Besotes

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    1. Muchas gracias! Que tiene que decir la orgullosa mamá! Jajaja

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  2. Felicidades, se puso las botas la peque, la tarta deliciosa, besos.

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    1. Siii se puso las botas ella y nosotras!! Jaja.
      Mil gracias!

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  3. Aquest pastís es una meravella... mmm!!! Jo l'ha provat en versiò cupcakes i es... mmmm!!!
    Felicitats per la aportaciò!!! ^_^

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    1. Jo tambe en vaig fer movimiento una versió en cupcakes i és brutal, de fet potser millor i tot!
      Merciii

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  4. Un pastís precios, per una nena preciosa. Felicitats,

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    1. Moltissimes gràcies!! Estic molt contenta que us hagi agradat!!

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  5. Que tarta tan rica, tiene una pinta estupenda. No conocía tu blog pero me quedo como seguidora. Un beso,
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

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    1. Ai que ilusion, pues espero que te guste las cositas que voy colgando aunque sean menos de las que me gustaría!!
      1abrazo

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  6. felicidades a tu niña, es preciosa!!!
    y la tarta tiene una pinta increible, un beso
    http://thecakequeenmadrid.blogspot.com.es/2016/02/trufas-de-chocolate-veganas-reto.html

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