Total, que aquest mes vaig anar a mirar quin ingredient tocava i em va sobtar: LA CASTANYA!!
Ai mareta, què m'empescaré jo ara amb la castanya?????
Cuando termino de colgar la receta para el RETO ALFABETO DULCE del blog Cook the cake, reconozco que ya estoy pensando que ingrediente podrá ser el siguiente...tengo suerte que lo hace tan rápido!!
Total, que este mes fui a mirar que ingrediente tocaba y que sorpresa: LA CASTAÑA!!
Ai madre mia, que hago yo ahora con la castaña??????
I seguint llegint vaig trobar una altra sorpresa gratificant: el RETO celebra el seu segon aniversari penjant receptes amb ingredients protagonistes!!!! FELICITAAAAAAATS ANA!!!!!!
I per celebrar-ho, a més a més, l'Ana ens premia amb un concurs!!!! Que divertit!!! Ara si, segur, ja puc començar la recerca per trobar alguna recepta interessant....
Y leyendo aún encontré otra sorpresa gratificante: el RETO celebra su segundo aniversario colgando recetas con ingredientes protagonistas!!!
FELICIDADEEEEES ANA!!!!!
Y para celebrarlo, además, Ana nos premia con un concurso!!!! Que divertido!!! Ahora sí, seguro, ya puedo empezar la búsqueda para encontrar alguna receta interesante....
![]() |
Felicidades Ana por llevar a cabo durante dos años la genial idea del reto!! |
I que bé, l'he trobat i ha sigut un èxit: MUFFINS DE CASTANYES I XOCOLATA!!! Us animeu a descobrir-la?? Doncs seguim llegint!!
Y que bien, la he encontrado y ha sido un éxito: MUFFINS DE CASTAÑAS Y CHOCOLATE!!! Os animáis a descubrirla?? Pues seguimos leyendo!!
Aquesta recepta la vaig trobar buscant pel PINTEREST (un món ple de possibilitats per tot...quin vici!!) i és d'un blog molt interessant que es diu SABORES Y MOMENTOS. Em va encantar el format de muffin i ho vaig tenir clar, aquesta recepta és la que faria!
Esta receta la encontré por el PINTEREST (un mundo lleno de posibilidades para todo...que vicio!!) y es de un blog muy interesante que se llama SABORES Y MOMENTOS. Me encanto el formato de muffin y lo tuve claro, esta receta la tenía que hacer!
MUFFINS DE CASTANYES I XOCOLTA (12-14 muffins)
Recepta de SABORES Y MOMENTOS
Ingredients:
350g castanyes / castañas
200ml llet / leche
250g farina tamisada / harina tamizada
2 ous / huevos
90g mantega a temperatura ambient / mantequilla a temperatura ambiente
170g sucre moreno / azúcar moreno
150g trossos de xocolata negra / trozitos de chocolate negro
16g llevat en pols / levadura
un pessic de sal / una pizca de sal
Passos a seguir:
- Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle amb les càpsules.
- Netegem les castanyes i els fem un tall de dalt a baix.
- En una olla mitjana amb aigua bullint, les deixem uns 20 minuts.
- Mentres, fonem la mantega i la deixem refredar.
- Escorrem les castanyes i, amb l'ajuda d'un ganivet, les anem pelant i posant dins del bol de la batidora.
- Afegim 100ml de llet per ajudar a triturar-les. Aneu afegint la llet mica en mica per saber quina quantitat necessiteu, potser no la necessitareu tota. Deixem la crema perquè es vagi refredant. (NOTA: jo vaig provar amb la minipimer però vaig acabar utilitzant la Thermomix perquè costa de triturar-les.)
- En un bol gran barregem la farina, el sucre, la sal i el llevat.
- En un altre bol, barregem els dos ous, els altres 100ml de llet, la crema de castanyes i la mantega fins que quedi ben barrejat.
- Afegim els líquids dins el bol dels secs i mesclem amb moviments suaus, amb l'ajuda d'una espàtula.
- Afegim els trossos de xocolata i barregem una mica més.
- Amb una cullera de gelat, anem posant la massa a les càpsules i enfornem.
- Al cap d'uns 30 minuts mirem si ja estan fets (punxem amb l'escuradents i mirem si surt sec).
- Els treiem del forn i al cap d'uns minuts els deixem refredar sobre una reixa.
- Precalentamos el horno a 180º y preparamos el molde con las cápsulas.
- Limpiamos las castañas y las cortamos de arriba a abajo.
- En una olla mediana con agua hirviendo, las dejamos unos 20 minutos.
- Mientras, fundimos la mantequilla y la dejamos enfriar.
- Escurrimos las castañas y, con ayuda de un cuchillo, las vamos pelando y poniendo en el bol de la batidora.
- Añadimos 100ml de leche para ayudar a triturarlas. Id añadiendo poco a poco la leche para saber que cantidad necesitáis, quizá no la necesitaréis toda. (NOTA: yo prové con la minipimer y no tuve éxito, al final lo hice con la Thermomix porque cuesta bastante triturarlas.)
- En un bol grande mezclamos la harina, el azúcar, la sal y la levadura.
- En otro bol, mezclamos los huevos, la crema de castañas, la mantequilla y los otros 100ml de leche hasta conseguir mezclarlo todo bien.
- Añadimos los líquidos a los secos y mezclamos con movimientos suaves con la ayuda de una espátula.
- Añadimos los trozos de chocolate y volvemos a mezclar.
- Con una cuchara de helado, ponemos la masa en las cápsulas y las horneamos.
- Al cabo de unos 30 minutos miramos si ya estan hechos (pinchamos con el palillo y miramos si sale seco).
- Los sacamos del horno y al cabo de unos minutos los dejamos enfriar encima de una rejilla.
Ja ho veieu, la recepta és senzilla i està boníííííssima!!!! Una possible millora? Potser posar una mica menys de xocolata perquè prengués més protagonisme la castanya...però només és una opció!!
La massa queda cremosa i, si accepteu un consell, mengeu-les tèbies que amb la xocolata mig desfeta són brrrrrrrutals!!!!!!
Mmmmmm...ja sal·libo.......
Ja m'ho explicareu!!
BON PROFIT!!!!
Ya lo véis, la receta es senzilla y está buenííííísima!!! Una posible mejora? Quizá poner un poco menos de chocolate porqué la castaña coja más protagonismo en el gusto...pero sólo es una opción!!
La masa queda cremosa y, si aceptáis un consejo, comedlas tibias que con el chocolate medio deshecho está brrrrrutal!!!!!
Mmmmmm...ya babeo.......
Ya me explicaréis!!!
BUEN PROVECHO!!!!
Boníssims!!
ResponEliminaJo també vaig combinar xocolata i castanyes per fer unes magdalenes i van quedar força bones, així que ja em puc imaginar que aquests muffins són addictius!! T'han quedat molt bé Teresa.
Petons.
Eiii doncs em feia una mica de cosa perquè la castanya té un gust particular...però que no queda bé amb la xocolata???? Jajajaja
EliminaEm van agradar molt perquè van quedar molt esponjoses i tèbies...bufff....
Gràcies!!!
1abraçada
Castañas y chocolate una combinación que no falla.
ResponEliminaBesos Teresa, hoy desde
http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2015/11/que-debe-contener-un-buen-desayuno.html
Si, tienes toda la razon! No lo había probado nunca y ya lo he apuntado en la lista de cosas deliciosas!! Jajaa
Elimina1 abrazo
Una combinación maravillosa, un beso
ResponEliminahttp://thecakequeenmadrid.blogspot.com.es
Siiii!! Aunque el chocolata siempre combina bien!! Jaajaja
Elimina1abrazo
A ma mare li encantarien aquestos muffins... massa diria jo... jejeje!!!
ResponEliminaMolt bona pinta tenen!!! Felicitats!!! ^_^
Oh es que son molt bons, a mi em van sorprendre i em van encantar!!
EliminaComparteixo completament la opinió de te mare!! Jaja
Merciii
Espectaculares!!!Se me hace la boca agua solo con mirar las fotos,que pasada!
ResponEliminabesotes guapetona!
Mil gracias!!! De hecho estaban buenisimos!!! Sobretodo un poco calentitos y con el chocolate deshecho....unmmm
Elimina1abrazo
Hola! Madre que buena pinta estas magdalenas, están ideales para tomar ocn un cafecito. Gracias por compartir,Un besito,
ResponEliminahttp://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/
Siiiii merienda ideal!!! A ver si te animas!!!
Elimina1abrazo
Que deliciosos estos muffins, me guardo la receta para probarlos. Besos.
ResponEliminaPues si te animas ya me contarás!!!
Elimina1abrazo!!