dissabte, 14 de novembre de 2015

I a la tardor...CUPCAKES DE BONIATO I PINYONS!!!

Els àrbres que canvien de color, la olor de la llenya com crema a les llar de focs, el soroll de les fulles al trepitjar-les, la Castanyada,...que bonica és la tardor!! Per tots aquests motius la vaig triar com a època ideal per casar-me ara ja fa 3 anys!! (Mare meva...que ràpid...3 anys ja!)

Los árboles que cambian de color, el olor de la leña quemando en las chimeneas, el ruido de las hojas al pisarlas, la Castanyada,...que bonito és el otoño!! Por todos estos motivos la escogí como época ideal para casarme hace ya 3 años!! (madre mia...que rápido...3 años ya!)

També m'encanten les fruites, els colors, les olors,...la magrana, les castanyes, el raïm, les mandarines....si, definitivament és la meva estació preferida!!

También me encantan las frutas, los colores, los olores,...la granada, las castañas, las uvas, las mandarinas,...si, definitivamente es mi estación preferida!!

Doncs en aquesta època tan màgica, vaig aprofitar la festa de la Castanyada per preparar uns deliciosos CUPCAKES DE BONIATOS I PINYONS

Pues en esta época tan mágica, aproveché la fiesta de la Castanyada (fiesta típica de Catlaunya) para preparar unos deliciosos CUPCAKES A MONIATOS Y PIÑONES!


La recepta la vaig aprofitar del curs SUPERCUPCAKES de la Ivana Muntán del blog Cupcakes a diario, un curs genial com la seva professora que no vaig aprofitar gaire (això de començar a treballar i compaginar-ho amb una baby de 8 mesos va ser massa per mi :,( ) però que ara estic intentant aprofitar les seves receptes i els seus consells! La crema de formatge que utiilitzo també és del curs i és un èxit assegurat, proveu-la i ja m'explicareu!!!

La receta la aproveché del curso SUPERCUPCAKES de Ivana Muntán del blog Cupcakes a diario, un curso genial como su profesora que no pudé aprovechar demasiado (Esto de empezar a trabajar y combinarlo con una baby de 8 meses fué demasiado para mi :,( ) pero que haora estoy intentando parovechar sus recetas y sus consejos! La crema de queso que utlizo también es del curso y es un exito asegurado, probadlo y me lo contáis!!!

CUPCAKES DE MONIATO I PINYONS amb crema de formatge
(Recepta d'Ivana Munán de Cupcakes a diario)

Ingredients per la massa:
120g mantega pomada (treieu-la, ben bé, una hora de la nevera) / mantequilla pomada (sacarla una hora, más o menos, de la nevera)
120g sucre / azúcar
2 ous / huevos
100g farina reposteria / harina repostería
1/2 cullereta llevat / cucharadita levadura
1 moniato mitjà bullit i fet puré (150g) / boniato mediano hervido y hecho puré 
1 pessic de canyella / pellizco de canela
1 pessic de gengibre / pellizco de jengibre
1 pessic nou moscada / pellizco de nuez moscada
30g pinyons / piñones

Passos a seguir:

  1. Escalfem el forn a 180 graus i preparem el motlle amb les càpsules.
  2. Batim la mantega amb el sucre fins que tot s'integri.
  3. Afegim els ous, un a un, i seguim batent.
  4. Tamisem la farina, el llevat, la canyella, el gengibre i la nou moscada. Ho anem incorporant, poc a poc, mentres seguim batent.
  5. Afegim el moniato i barregem fins que la mescla tingui un color homogeni.
  6. Afegim la meitat dels pinyons i barregem bé.
  7. Omplim les càpsules fins els 2/3 (més o menys) i posem alguns pinyons més al damunt de cada càpsula.
  8. Fornegem uns 20 minuts.
  9. Quan punxem amb un escuradents i surti sec ja els podem treure del forn. Esperem un parell de minuts i els deixem refredar sobre una reixa.


  1. Calentamos el horno a 180 grados y preparamos el molde con las cápsulas.
  2. Batimos la mantequilla y el azúcar hasta que se integren.
  3. Añadimos los huevos uno a uno y seguimos batiendo.
  4. Tamizamos la harina con la levadura, la canela, el jengibre y la nuez moscada. Lo vamos incorporando poco a poco, mientras seguimos batiendo.
  5. Añadimos el puré de boniato y seguimos batiendo hasta que la mezcla tenga un color homogéneo.
  6. Incorporamos la mitad de los piñones y mezclamos bien.
  7. Rellenamos 2/3 (más o menos) de las cápsulas y añadimos algunos piñones encima de cada una.
  8. Horneamos unos 20 minutos.
  9. Cuando clavamos el palillo y este sale seco ya los podemos quitar del horno. Esperamos un par de minutos y los dejamos enfriar encima una rejilla.

Ingredients per la crema:
250g formatge mascarpone / queso mascarpone
200ml nata líquida per montar (35,1% materia grassa)
100g sucre glas / azúcar glas
1/2 cullereta de pasta de vainilla 
1/2 cullereta goma xantana (estabilitzant - OPCIONAL)

Passos a seguir:

  1. El formatge i la nata per montar ha d'estar ben fred.
  2. Barregem el formatge amb la nata líquida a velocitat mitja.
  3. Anem afegint el sucre glas a poc a poc.
  4. Si decidiu utilitzar goma xantana per estabilitzar la crema, ara és el moment d'afegir-la.
  5. Augmentem la velocitat i afegim la vainilla.
  6. Abans d'utilitzar-la, la deixem reposar mitja hora ben bona a la nevera.

NOTA: En total, jo vaig tardar uns 4 minuts.

  1. El queso y la nata para montar tienen que estar bien fríos.
  2. Mezclamos el queso y la nata líquida a velocidad media.
  3. Vamos añadiendo el azúcar, poco a poco.
  4. Si decidís utilizar goma xantana para estabilizar la crema, ahora es el momento de añadirla.
  5. Augmentamos la vleocidad y añadimos la vainilla.
  6. Antes de utilizarla la dejamos en la nevera media hora por lo menos.

NOTA: En total, yo tardé unos 4 minutos.

Decoració:
Per decorar vaig optar en la varietat, utilitzant varies boquilles grosses que tinc. Així que, ja ho sabeu, qualsevol que us agradi servirà!!

Para decorar yo opté por la variedad, utilizando diversas boquillas grandes que tengo. Así que ya sabéis, cualquiera que os guste servirá!!

Aquí podeu veure les quatre boquilles que vaig utilitzar.
Aquí podéis ver las cuatro boquillas que utilizé.

REFLEXIONS:
Van quedar cremoses i la crema de formatge va fer que no fossin gens empalagoses. El gust dels pinyons que s'anaven trobant entremig li donen un toc de gràcia. En resum, eren bones, cremoses i la combinació de gustos queda genial...no dubteu en provar-les!!!!

Quedaron cremosas y la crema de queso hizo que no fueran nada empalagosas. El gusto de los piñones que ibas encontrando en medio le dan un toque de gracia. En resumen, eran buenas, cremosas y la combinación de gustos queda genial...nu dudéis en probarlas!!

Así que ja sabeu, a disfrutar del a tardor i, de passada, d'aquestes dleicioses cupcakes!!!!
BON PROFIT!!!


Así que ya sabéis, a disfrutar del otoño y, de paso, de estat deliciosas cupcakes!!!
BUEN PROVECHO!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!