dilluns, 15 de juny de 2015

Aprofitant les cireres...BUNDT CAKE DE XOCOLATA I CIRERES!!

Ara que ve el bon temps apareixen algunes de les meves fruites predilectes: les maduixes i les cireres! El color tan espectacular que tenen i la oloreta que fan...i la millor part es que al jardí de casa tinc un munt de maduixeres i al pati del davant un cirerer que treu unes cireres espectaculars vermelles i dolces, que m'haig de barallar amb els ocells per a veure qui se les menja primer!!!!

Ahora, con el buen tiempo, aparecen unas de mis frutas preferidas: las fresas y las cerezas! El color tan espectacular que tienen y ese olorcito...y la mejor parte de todo que en el jardín tengo un montón de fresas y en el patio de enfrente hay unos cerezos eque tienen unas cerezas enoooormes y rojas, que hasta me tengo que pelear con los pájaros para a ver quien se las come primero!!!

Així que la consigna mental meva va ser clara: buscar receptes amb cireres i maduixes!!!
Doncs dit i fet, aquí teniu la primera recepta: BUNDT CAKE DE XOCOLATA I CIRERES!!!

Así que mi consigna mental fue clara: buscar recetas con cerezas y fresas!!!
Pues ya está hecho, aquí tenéis la primera de las recetas: BUNDT CAKE DE CHOCOLATE Y CEREZAS!!!!


A més, he aprofitat per participar en el concurs del primer aniversari del blog I LOVE BUNDT CAKES que és un blog ple de receptes d'aquests meravellosos pastíssos, si us animeu passeu per allà a fer el xafarder!!!

Además, he aprovechado para participar en el concurso del primer aniversario del blog I LOVE BUNDT CAKES que es un blog lleno de recetas de estos maravillosos pasteles, si os animáis passad por ahí a cotillear!!

BUNDT CAKE DE XOCOLATA I CIRERES
(recepta adaptada de Magnoliadays)

Ingredients per la massa:
325g farina / harina
1 cullereta bicarbonat / 1 cucharadita bicarbonato
1 cullereta sal / 1 cucharadita sal
225g mantega sense sal / mantequilla sin sal
1 tassa sucre moreno clar / 1 taza azúcar moreno claro
1/2 tassa sucre / 1/2 taza azúcar
2 culleretes extracte de vainilla / 2 cucharitas estracto de vainilla
4 ous / huevos
1 tassa buttermilk (jo he utilitzat llet amb un raig de limona / yo he utilizado leche con un chorro de limon)
3/4 tassa xips de xocolata / 3/4 taza chips chocolate
3/4 tassa cireres trossejades / cerezas troceadas

Passos a seguir:

  1. Escalfar el forn a 175º i preparar el motlle que farem servir amb un esprai desengrassant o amb mantega i farina.
  2. Si no tenim buttermilk, agafem la llet i hi afegim un raig de llimona i deixem reposar.
  3. Barregem la farina, el bicarbonat i la sal en un bol.
  4. Batem la mantega, el sucre moreno, el sucre i la vainilla en un altre bol fins que quedi una mescla cremosa i enblanquinada.
  5. Afegim els ous, d'un en un i barrejant bé després de cada vegada.
  6. Afegirem la barreja dels ingredients secs en tres cops, alternant-ho amb el buttermilk que l'afegirem en dos cops.
  7. Per últim, afegim els trossos de xocolata i cireres i remenem acabem de remanar amb una espatula o cullera.
  8. Aboquem la massa dins el motlle, des del mateix punt deixant que vagi cobrint tota la superfície.
  9. Sobre un drap, deixem caure uns quants cops el motlle per tal que la massa perdi les bombolles d'aire.
  10. Enfornem durant uns 55 minuts, fins que clavem un escuradents i surti sec.
  11. Treiem del forn i deixem reposar uns 10 minuts. Passat aquest temps, desmotllarem el pastís.

  1. Calentamos el horno a 175º y preparamos el molde con un esprai desmoldante o con mantequilla y harina.
  2. Si no tenemos buttermilk, cogemos la leche, le añadimos un chorro de limon y dejamos reposar.
  3. Mezclamos la harina, el bicarbonato y la sal en un bol.
  4. Batimos la mantequilla, el azúcar moreno, el azúcar blanco y la vainilla en otro bol hasta que quede una masa cremosa y blanquecida.
  5. Añadimos los huevos, uno a uno, mezclando bien después de cada uno.
  6. Añadimos la mezcla de ingredientes secos en tres veces, alternándolos con el buttermilk que lo añadiremos en dos veces.
  7. Por último, añadimos los trozos de chocolate y de cerezas removiendo con una espátula o cuchara.
  8. Vertemos la masa en el molde des de un mismo punto, dejando que fluya tapando toda la superficie.
  9. Encima de un trapo, damos unos golpes con el molde para hacer desaparecer las burbujas de aire.
  10. Horneamos durante unos 55 minutos, hasta que clavamos un palillo y salga seco.
  11. Sacamos del horno y dejamos reposar unos 10 minutos. Pasado este tiempo desamoldamos el pastel.


Ingredients pel glassejat:
220g sucre glas tamisat / azúcar glas tamizado
15g mantega / mantequilla
1 cullereta / cucharadita vainilla
3 cullerades llet / cucharada leche
Colorant rosa
Trossos de xocolata / trozos de chocolate

Passos a seguir:

  1. Barregem el sucre amb la mantega i després afegim la vainilla.
  2. Anem afegint les cullerades de llet, de mica en mica, fins a aconseguir la textura que volem.
  3. Afegim una mica de colorant rosa perquè agafi el color (també podríem optar pel color vermell de les cireres).


  1. Mezclamos el azúcar con la mantequilla y luego añadimos la vainilla.
  2. Vamos añadiendo las cucharada de leche, poco a poco, hasta conseguir la textura deseada.
  3. Añadimos el colorante rosa para que coja el color (también podríamos optar por el color rojo de las cerezas).

Decoració:
Amb el pastís sobre una reixa, deixem caure el glassejat pel damunt i després hi col·loquem uns quants trossos de xocolata per decorar.

Con el pastel encima de una rejilla, dejamos caer el glaseado por encima y luego colocamos unos cuantos trozos de chocolate para decorar.

REFLEXIONS:
En general va quedar molt bo, la textura boníssima com tots els bundt cakes i el toc de xocolata amb els trossets de cireres donaven un toc sorpresa!

Tot i així, la recepta duia un glassejat de cirera i jo al final el vaig fer de vainilla. Crec que hagués sigut millor seguir l'original ja que el gust de cirera queda molt fos amb el gust fort de la xocolata i la vainilla, probablement el glassejat reforçaria el gust. Per tant, ja tinc l'excusa per tornar-lo a repetir!!! =)

En general quedó muy bueno, la textura buenísima como todos los bundt cakes y el toque de chocolate con los trocitos de cereza daban el toque sorpresa!


Aún así, la receta original llevaba un glaseado de cerezas y yo opté para hacerlo de vainilla. Creo que hubiera sido mejor con el original, ya que el gusto de cereza queda diluido con el chocolate y la vainilla, seguramente el glaseado de cereza reforzaría el gusto. Así que, ya tengo excusa para volver a repetirlo!!! =)



Així que ara us toca provar-ho a vosaltres...a veure què us sembla i ja m'explicareu!!! ;)

Así que a probarlo y a ver que os parece y ya me contaréis!!! ;)



2 comentaris:

  1. Hola Teresa. Muchisimas gracias por participar en el concurso con esta delicia, un bundt cake de temporada en toda reglas. Tiene que estar tremendo!! Te deseamos mucha suerte en el concurso y en el sorteo. Besos de Bea y Mara

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    Respostes
    1. Muchísimas gracias!! Y sobretodo gracias por el trabajo que estáis haciendo!! Enhorabuena!!!!

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