dilluns, 13 d’abril del 2015

TORNEM A CUINAR...BUNDT CAKE DE MANTEGA DE CACAUET!

Els dies van passant i vaig pensant: "has de fer una entrada, has d'escriure al blog,..." i ja ho veieu que no em faig gaire cas.
Per tant, propòsit del mes d'abril en endavant: escriure com a mínim una entrada cada 15 dies!!!! Vinga va Teresa, que tu pots!! jajaja.

I per començar aquesta nova temporada he pensat escriure la recepta que estic fent ara mateix, sentint l'oloreta de cacauet que surt de la meva cuina i omple el menjador: BUNDT CAKE DE MANTEGA DE CACAUET!!!





Vaig començar a sentir-me temptada pels bundt cakes al comprar-me el llibre El rincon de Bea de la bloguera Bea Roque. En aquest llibre hi ha una gran llista i ella se'n declara una gran fan. 
A partir d'aquí em picava la curiositat, i un dia, al costat de casa el meu germà a Barcelona, va i veig una bakery a on son especialistes en bundt cakes!! No m'ho podia creure...aquest era el meu moment i vaig aprofitar per comprar-me'n dos: un pink lemonade i un de vainilla. Brutals! La textura és porosa i lleugera...bonissims. 
A partir d'aquí el meu cap no va parar d'anar maquinant...

El bundt cake és una mena de pa de pessic que es fa en motlles especials que tenen un forat al mig (diuen que és la gràcia d'aquests ja que al forn, l'escalfor passa pel forat i cou tot de la mateixa manera) i son molt esponjosos.

A l'hora de fer el primer bundt cake em vaig trobar amb dos dificultats:

1) El motlle: vaig comprar un motlle de la marca Nordic Ware perquè diuen que son els originals i amb els que funciona millor, i també, tot s'ha de dir, els més cars!!
2) La nata fresca: que carai era la nata fresca!!!!! No és nata per muntar, ni nata per cuinar, ni nata líquida,...és nata fresca, toma ya!! Al final, després d'investigar vaig descobrir que enlloc trobaria la paraula "nata fresca", sinó que havia de buscar un concepte francès que en diuen "creme fraiche" i ha de tenir per sobre d'un 30% de materia grassa (perquè també n'hi ha de light). Jo el primer cop el vaig trobar a Bourg Madame, però ara ja el venen a tots els supers, normalment tenen la marca President.

Superat aquest dos obstacles ja només em quedava fer la recepta!! I aquí en teniu una:

BUNDT CAKE DE MANTEGA DE CACAUET 
(recepta del llibre El rincon de Bea)

Ingredients:
125g mantega (temperatura ambient)
250g matega de cacauet
200g sucre moreno de canya
3 ous XL (temperatura ambient)
300g farina
1 culleradeta de llevat en pols
1/2 culleradeta bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta sal
1 culleradeta extracte de vainilla
250ml nata fresca (o sigui, "creme fraiche")
100g gotetes de xocolata

Passos a seguir:
Precalentar el forn a 170º i engrassar el motlle Bundt amb esprai desemmotllant o amb oli.
Tamitzar la farina, amb la sal, el llevat i el bicarbonat sòdic. Reservem.
Batem la mantega amb la mantega de cacauet i el sucre fins que quedi una massa cremosa (a mi aquest pas em costa molt, feu el que podeu).
Afegim els ous, un a un, havent-los batut una mica abans. Ens esperem a que l'ou s'hagi integrat perfectament a la massa abans d'afegir-hi el següent.
Afegirem la farina amb tres vegades, alternant amb la nata líquida. Batrem a velocitat baixa.
Per últim, afegim l'extracte de vainilla i les gotes de xocolata i acabem de barrejar amb l'espàtula.
Tirem aquesta massa dins el motlle, com veure és força espessa. Recomanen que es tiri des d'un mateix punt però jo no ho he pogut fer i ho ha tirat primer per un costat i després per l'altre.
Amb l'espàtula apretarem la massa per intentar que no quedi cap bombolla d'aire a sota, i allisarem la superficie.
NOTA: com veieu a la foto, a mi això de treure les bosses d'aire de dins no m'ha sortit gaire bé i m'han quedat foradets al girar-ho...haurem de seguir practicant!! :(
Ho tindrem dins el forn de 40 a 50 minuts, (jo he fet uns 50 i l'he anat controlant des del 38) per comprovar posarem un escuradents per veure si ens surt sec.
Al treure-ho, deixarem reposar el motlle sobre una reixa uns 10 minuts i després desemmotllarem.
El deixarem refredar durant una hora abans de menjar!!

BON PROFIT!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Amb l'opció de "nom i URL" podeu posar el vostre nom i deixeu en blanc el URL, així sabré com us dieu!! Gràcies pels vostres comentaris!!